torsdag 1 december 2016

1 december

Då var vi inne i december, så det blir visst en december bebis i alla fall! Men än verkar hon inte ha några planer på att komma ut. Va hos barnmorskan i tisdags och har fått en ny tid den 13/12 om hon inte kommit ut innan. Vilket jag hoppas! Men skulle hon inte ha kommit ut då så blir det antagligen igångsättning den 14/12. Hade varit bra om hon kom nu så vi kanske kan träffa folk till jul, annars få vi väl ha en mysig jul hemma istället! Men jag vill träffa henne nu! Visst är det mysigt att känna henne röra sig där inne och jag njuter av det. Men jag vill verkligen se henne nu! Men hon kommer väl när hon är redo antar jag!

Tydligen hade jag bara gått upp 0.6 kg sen ja va hos barnmorskan sist. Trodde jag gått upp minst 2 kg. Men jag hade fel! Magen hade växt ca 2 cm. Det var en student som höll i hela mötet, så de mäter olika sa de så de kanske varierar lite. Så om min barnmorska hade mätt kanske det bara varit 1 cm. Men det viktiga va att den växer i alla fall! Jag känner ju själv i huden att den blir större, och i byxorna! haha! Men huden gör ont och visst borde jag smörja in magen men tycker jag inte om när magen är oljig heller. Tycker visserligen inte det hjälper så mycket heller. Barnmorskan sa att man skulle röra sig lite så att förlossningen kommer igång (vad man orkar då så klart) för att sitta i soffan och äta chokladpraliner får den inte att starta tydligen. Så killen och jag tar en promenad var dag när han kommer hem. Men samtidigt blir jag förvirrad för man hör ju alla säga att man kan inte påverka att en förlossning startar. Men ändå säger alla till en att röra på sig? Men i viket fall som helst tog vi en promenad igår och den va verkligen inte lång. Men när vi kom hem sen kändes det som om korsryggen skulle gå av. Inte skönt kan jag lova! Visst hade jag små fixat här hemma under dagen men de va verkligen inte mycket. Den kändes bättre efter 2 timmar i soffan. Men skönt va de inte!
Sen satte vi i alla fall upp alla tomtar i lägenheten och satte fram adventskalendern. Julstrumporna ska spikas upp i dag då vi inte vågade spika kl 22 igår. Bebis kalender ska vi öppna i kväll och läsa hennes pixi bok för henne även om hon inte kommit ut än!

Igår kom äntligen vaktmästaren för att fixa låset på vår dörr då de knappt går att verken låsa eller låsa upp dörren. Och stå i flera minuter med de var gång man ska lämna lägenheten eller komma in i den gör mig ganska frustrerad. Fick smörmedel av mina föräldrar som vi tänkte använda. Så killen skulle ha gjort de i söndags när vi handlat. Men efter som det tog oss nästan 5 min att komma in genom dörren så va killen frustrerad och ansåg att de skulle minsann hyresvärden få fixa. Killen hade helt missat att med min nyckel är det alltid så svårt medans hans går lite lättare. Men i vilket fall som helt så var min nyckel försliten och sen även kolvarna (heter de så?) i låset fixade inte kylan och då blev det så här tydligen. Så min nyckel skulle inte användas utan skulle använda nyckeln vi har som reservnyckel. Sen smörjde han även i låset så att det nu går att vrida om nycklarna igen. Sen sa jag även till att dörren drar och då menade han på att de va för att ventilerna är stängda. Vilket de inte är. Förr det första så stängde killen till (är typ halv öppna) ventilerna i vardagsrummet här om dagen. Men den ena drar så mycket att jag kan inte sitta och äta på min plats vid bordet för fötterna blir till is. Så han kollade på dörren och undrade vad som hänt med listen (listen är totalt sönder, vilket ja sa till om när vi flytta in). Sa till han att den varit så sen vi flytta in så han byta den och ordnade lite med dörren. Sen skulle han testa så de fungerade.... Han kom inte ut genom dörren utan den satt då fast... Han fick slänga/trycka  sig mot dörren flera gånger för att få upp den igen, Sen fixade han det och då gick det inte att stänga dörren i stället.... Slutade med att han fick hämta en fil och fila lite i de här lås sakerna. Så efter ca 45 min va han äntligen klar! Nu kan vi vrida om nycklarna igen och dörren går att stänga och den drar inte! Han tycke visserligen fortfarande att ventilerna ska va helt öppna för de blir tryck i lägenheten annars. Men när jag sa att jag kan inte sitta vid matbordet för de blir för kallt för den drar så mycket. Så slutade han säga till om de. Då får de ju se till att ventilerna fungerar som de ska om man måste ha de helt öppna... Måste ju kunna va i lägenheten och golvet är alltid kallt ändå har ju alltid tjocka strumpor på mig.

Känner mig så trött i dag, ändå har jag sovit fler timmar än jag brukar i natt. Är även väldigt hungrig men mår så illa... Fick ner två mackor till frukost och tänkte gör två till men, höll på att få upp de två jag redan ätit så blev inget med de... Fått ner lite choklad bara annars. Ska testa att göra lite flingor om en stund och se om jag får ner de..
'
Nu ska jag se klart filmen jag tittar på!


Kom ut nu hjärtat! vi vill träffa dig! <3<3<3<3<3<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar